Het fleet management systeem voor je onderneming

Ben je werkzaam als ondernemer in de transportsector? Ga dan eens op zoek naar het fleet management systeem. Door dit systeem in al je voertuigen te laten installeren is het mogelijk om al je voertuigen te allen tijde te volgen. Zo kun je dus precies zien waar je chauffeurs zich bevinden. Het kan namelijk een hele uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat je logistieke planning op rolletjes loopt. Door het fleet management systeem in al je voertuigen te laten installeren, wordt dit een stuk eenvoudiger. Op deze manier kun je bijvoorbeeld klanten op de hoogte stellen van een eventuele vertraging op het moment dat één van je chauffeurs in de file staat. Daarnaast kun je met behulp van dit systeem ook zorgen voor een nauwkeurige rittenregistratie.

Nauwkeurige rittenregistratie

Door het fleet management systeem in al je voertuigen te laten installeren, kun je te allen tijde beschikken over een nauwkeurige rittenregistratie. Dit kan voor verschillende doeleinden van belang zijn. Bijvoorbeeld voor het betalen van de bijtelling, maar ook voor de chauffeurs zelf. Een chauffeur mag namelijk maar een bepaald aantal uur onafgebroken rijden. Hierna moet er een pauze worden ingelast. Om te controleren of dit ook daadwerkelijk gebeurt, kan het fleet management systeem van belang zijn. Je wilt immers niet dat één van je chauffeurs oververmoeid raakt op het moment dat hij of zij onafgebroken achter het stuur blijft zitten. Met behulp van dit systeem kun je ook communiceren met je chauffeurs.

Communiceren met chauffeurs

Als ondernemer in de transportsector is het belangrijk om zo nu en dan te kunnen communiceren met je chauffeurs. Dit is mogelijk met behulp van het fleet management systeem. Met behulp van dit systeem kun je namelijk eenvoudig opdrachten en instructies naar je chauffeurs sturen. Daarnaast kunnen de chauffeurs ook reageren op deze instructies en deze al dan niet bevestigen. Daarnaast kun je ook de chauffeursstatistieken monitoren met behulp van dit systeem. Je kunt onder andere de gewerkte uren bijhouden, de productiviteit van de chauffeurs monitoren, etc. Daarnaast kun je ook voertuigstatus meldingen ontvangen met behulp van dit systeem. Wanneer een voertuig bijvoorbeeld niet arriveert op de plaats van bestemming kun je hierover een melding ontvangen. Ook wanneer je chauffeurs te hard rijden krijg je hier een melding van. Het fleet management systeem biedt je dus als ondernemer in de transportsector verschillende voordelen.