Wat staat er in de tuinschuur?

7 houtklover

Als je een achtertuin hebt bij je huis, staat er vaak een tuinschuur in. Hierin bewaar je de machines en gereedschappen die je buiten gebruikt. Neem bijvoorbeeld een hogedrukreiniger of een houtklover. Dat zijn apparaten die afgeschut moeten worden van neerslag en andere slechte weersomstandigheden. Daarnaast heb je waarschijnlijk ook andere dingen in de schuur staan zoals je fiets en gereedschappen die je gebruikt om je tuin te onderhouden, zoals een hark of een bladblazer. Het is erg handig om een tuinschuur te hebben voor al je tuingereedschappen, maar het brengt ook extra werk.

Je tuinschuur renoveren en opknappen

Het kan nodig zijn om van tijd tot tijd je tuinschuur leeg te halen en te kijken naar of het nog in goede staat is. Wellicht ontdek je dan een gat in het plafond of ziet de verf op een bepaalde muur er erg afgebladderd uit. Dan is het goed om je schuur te renoveren. Met de juiste gereedschappen kun je zelf al een heel eind komen zonder professionele hulp in te schakelen. Zo kun je een nieuwe tuindeur maken door met een zaag planken in het juiste formaat te krijgen en aan elkaar vast te timmeren.

Haal ongewenste dieren weg

Een van de dingen die kan zorgen voor een schade aan je tuinschuur zijn ongewenste dieren. Dit kan gaan om mieren die in de buurt een hoop hebben en van je schuur gebruik maken, maar ook om bijennesten. Dat kan erg gevaarlijk zijn voor jezelf in verband met de kans om gestoken te worden, maar het is zeker ook niet bevorderlijk voor de schuur zelf. Vaak maken ze gaten in de muren of kunnen ze de apparaten die in de schuur zitten beschadigen. Om dat te voorkomen moet je zulke dieren op tijd weghalen. Afhankelijk van het soort dier kun je dit zelf doen of laten doen door experts.