Hoe wordt een kluisje geopend?
Vaak verschillen lockers in afmeting, bouwwijze en beveiliging. De meeste kluisjes zijn uitgerust met een standaard slot. Deze kan worden geopend met een sleutel. Andere opties voor de sloten zijn een cijferslot of slot wat geopend kan worden met een magneet- of chipkaart. Kluisjes zoals smart lockers kunnen ook open gemaakt worden door middel van een telefoon. In de meeste gevallen heeft de beheerder van de kluisjes een speciale sleutel, hiermee kunnen alle lockers geopend worden. Of lockers met pincode of juist met een sleutel beter zijn, ligt aan het doel waarvoor je de kluisjes wilt gebruiken.
Hoe wordt een locker gebouwd?
De meeste kluizen worden gemaakt van beschilderd plaatmetaal, high pressure laminate of veiligheidsglas. De lockers zijn vaak grijs of beige van kleur. De wanden van het kluisje kunnen zowel samen geklonken of gelast zijn. Dit hangt af van hoe stevig het kluisje moet zijn. De maten van de lockers zijn afhankelijk van het doel en de locatie. Meestal is het staal ongeveer 0,8 millimeter dik, maar als een kluis veiliger moet zijn kunnen de wanden ook dikker zijn. De lockers hebben grotendeels een platte bovenkant, maar sommige hebben ook een helling. Vaak zie je deze terug op plekken zoals scholen en ziekenhuizen.
Verschillende manieren om je schoolkluisje te gebruiken
Elke middelbare school beschikt in principe over kluisjes, deze kunnen voor verschillende doeleinden dienen. Ten eerste kan het een plek zijn om extra kleding te bewaren. Dit kan gymkleding zijn, maar ook een extra shirt voor wanneer je iets morst. Ten tweede kan je extra eten bewaren in je kluisje. Denk hierbij aan kleine snacks voor wanneer je ineens trek hebt. Als laatste worden kluisjes vaak gebruikt voor het neerleggen van boeken. Vaak heb je namelijk veel verschillende boeken nodig op een dag. Een kluisje kan dan een hoop rugpijn voorkomen. Zorg er wel voor dat je jouw locker met cijferslot weer goed afsluit.