Essentiële tips voor aluminium plaat frezen

aluminium plaat frezen

Het aluminium plaat frezen is een ingewikkeld proces. Dit project moet worden uitgevoerd door een professioneel bedrijf als je een geweldige oppervlakte afwerking wilt krijgen. Wanneer het freesproces niet door een professional wordt uitgevoerd, kan het resultaat een slechte oppervlakte afwerking en een vlekkerig uiterlijk hebben. Er is speciale vaardigheid vereist om de freesmachine te bedienen om de optimale afwerkingen te verkrijgen. Hoewel aluminium een ​​zacht metaal is, vereist het een speciale behandeling om het te snijden. Wanneer het snijproces onjuist wordt uitgevoerd, ontstaan ​​er lange spanen en hitte. Om aluminium platen te frezen, kun je hieronder een aantal tips doen.

Het juiste snijgereedschap kiezen

Hoewel aluminium een ​​zacht en lichtgewicht materiaal is, moet je het juiste gereedschap kiezen om het te snijden. Gebruik geen kobalt of staal met hoge snelheid om aluminiumplaten te frezen. Het is beter om een ​​carbide frees te gebruiken. Bovendien moet je kiezen voor het snijgereedschap dat minder groeven heeft. Met dit type snijgereedschap kunnen de spanen gemakkelijker ontsnappen. Dan moet je ervoor zorgen dat de snijmachine die je gebruikt een groot vermogen heeft. Wanneer de machine niet het vereiste vermogen kan produceren, kan dit doorbuiging en geratel veroorzaken. Je moet de snelheid berekenen wanneer je een kleine machine gebruikt.

aluminium plaat frezen

Het koel houdena

Aluminium is een soort metaal met een hoge thermische geleidbaarheid. Het kan dus gemakkelijk heet worden als je het snijdt. Om een ​​vlekkerige afwerking te voorkomen, moet je de juiste koelvloeistof aanbrengen. Het koelmiddel kan de spanen wegvoeren en het kan het oppervlak koel houden tijdens het snijden. Daarnaast kun je de spanen reinigen door middel van een luchtstraalsysteem of spaanafvoer. Lange ongebroken spanen kunnen leiden tot gereedschapsbreuk. Vervolgens moet je de machine afstellen om een ​​bevredigend snijresultaat te krijgen. Als dit proces te ingewikkeld voor je is, kun je een beroep doen op een professioneel bedrijf om je aluminium platen te frezen.