De toepassingen van pagers vandaag de dag

De meeste van ons kennen pagers alleen nog maar van onze jeugd waarin mobiele telefoons nog niet de norm waren. We gebruikte ze om te laten weten wanneer iemand te laten weten dat je ze wilde bereiken. De afgelopen jaren is de technologie zo hard vooruit gegaan dat men de toepassingen van pagers over het hoofd is gaan zien of vergeten. Dat is onterecht want pagers hebben in de huidige maatschappij nog veel toepassingen. In dit artikel bespreken we de meest voorkomende sectoren waar ze nog volop gebruikt worden. Veel leesplezier!

De horeca

De eerste plek waar je wellicht ook zelf een pager bent tegengekomen is de horeca. Bij restaurants waar je een bestelling aan de balie moet plaatsen die je vervolgens zelf moet ophalen worden pagers veel gebruikt in de vorm van een grote munt die gaat piepen wanneer je maaltijd klaar is. Super handig!

De zorg

De tweede plek waar pagers nog veel gebruikt worden is in de zorg. Met een pager kan een verzorger of arts gewaarschuwd worden wanneer deze snel naar een patiënt moet. Dit kan soms om levensbedreigende situaties gaan en dus is spoed heel belangrijk. Met een eenvoudige druk op de knop wordt er een signaal verstuurd en weet de behandelaar waar hij of zij naar toe moet.
Voor wie benieuwd is naar de mogelijkheden van pagers in de huidige economie kan een kijkje nemen op https://www.ceyont.com/. Hier veel je vele pager systemen en toepassingen waarvoor deze gebruikt kunnen worden.