BKB

BKB staat voor Basiskennis Boekhouden. Het is een opleiding die bij Fabius Opleidingen erg vaak wordt gevolgd door werknemers uit het hele bedrijf. Dat komt doordat bedrijven het steeds belangrijker vinden dat al hun medewerkers iets weten van de financiële administratie die wordt gevoerd. Daarom stellen ze de medewerkers in de gelegenheid om de opleiding BKB te volgen. Deze opleiding bestaat uit tien klassikale lessen van drie uur, die naar keuze op een ochtend of een avond mogen worden gevolgd. De tijd die de medewerkers daarmee kwijt zijn valt dus mee. Er zijn 50 leslocaties verspreid over het land.

BKB

BKB laat je kennismaken met administratie

BKB geeft je net dat kleine beetje inzicht in de financiële administratie waardoor je begrijpt waarom processen op een bepaalde manier zijn ingericht. Je maakt tijdens de BKB kennis met die typische financiële begrippen als grootboek, balans en jaarrekening. Uiteraard komen ook belastingen aan bod en de invloed die zij hebben op de inkoop en verkoop. En ook van de juridische bedrijfsvorm is het handig om wat meer te weten. Zoals de verschillen tussen een coöperatie, een BV en een NV. Dat geeft met name inzicht in de manier waarop de directie aan zijn inkomen komt.

BKB kan zonder vooropleiding worden gevolgd

Als je de Nederlandse taal in woord en geschrift beheerst zal het niet zo moeilijk zijn om een diploma te halen voor de BKB. Een vooropleiding is niet nodig. Als je trouw langs komt tijdens de klassikale lessen zal je door de docent goed worden voorbereid op het examen. Je weet dan wat je kunt verwachten aan vragen en opdrachten. Door die werkwijze is het slagingspercentage voor BKB bij Fabius Opleidingen erg hoog, bijna 90 procent. Als je slaagt krijg je een diploma dat officieel erkend is. Deze opleiding kost € 550.