Een opgeruimd kantoor zorgt voor een opgeruimd hoofd

We weten allemaal dat je in principe beter werkt wanneer je je in een opgeruimde omgeving bevindt. Goed, je moet wel je dingen bij de hand kunnen hebben maar je hoeft niet om te komen in de stapels papier. In de praktijk is dit soms wat lastig. In de drukte van de dag kan het soms onmogelijk lijken om de boel een beetje opgeruimd te houden, thuis maar ook op het werk. Aangezien je een groot deel van de doordeweekse dag op je werk bent en deze ruimte vaak ook met andere deelt, is het wel belangrijk dit opgeruimd te houden. In deze blog vertel ik je hoe je dat (eventueel samen met je collega’s) kan doen. Lees je mee?

Twee keer per jaar gaan alle remmen los

Als je een leidinggevende functie hebt, is het makkelijker om iedereen aan te sturen. Ook wanneer het gaat om een schoonmaak. Mocht je dit lastig vinden dan kan je ook bij je eigen baas een halfjaarlijkse schoonmaak opperen met de hele afdeling. Zo wordt het een standaard ding ieder halfjaar en je kan bedrijfsafval laten ophalen Zoetermeer zo ben je meteen van de grote rommel af dat waarschijnlijk al een hele poos in de weg staat. Zorg ervoor dat iedereen zich in ieder geval aan die twee keer per jaar houdt en dan kom je al een heel eind.

Doe het samen

Wanneer je samen opruimt, verklein je de werklast een hele hoop. Als je maar met drie mensen bent, is de kans groot dat de afdeling klein is en wanneer je met 200 man werkt, is de afdeling waarschijnlijk een stuk groter. Zo is het altijd in verhouding en is er niet één persoon die zich helemaal uit de naad werkt. Daarnaast kan het ook heel goed zijn voor de teambuilding. Maak er een leuke dag van en laat iedereen iets lekkers meenemen voor de lunch.

Geen taak is te groot of te klein

Je kan de dag ook in tweeën splitsen als er te veel tijd nodig is om de boel op te ruimen. Wees ook niet te zuinig met het opruimen. Het is immers maar twee keer per jaar. Je kan grote machines of meubels die niet meer gebruikt worden als bedrijfsafval laten ophalen Zoetermeer. Maar ook de snoepwikkels of gebruikte theezakjes met bijbehorende vlekken op het aanrecht moeten opgeruimd worden. Sla de handen in één en voor je het weet, werkt iedereen prettiger in een opgeruimde omgeving!