Wat is een holobox eigenlijk precies?

Vandaag de dag is de manier waarop evenementen georganiseerd worden enigszins verschillend van de manier waarop dat enkele jaren geleden gebeurde. Het is mede omwille van deze reden dat er ook tegenwoordig steeds vaker voor wordt gekozen om gebruik te maken van een zogenaamde holobox. Voor heel wat mensen geldt evenwel dat ze zich toch nog altijd de vraag stellen wat is een holobox precies? Het gaat hierbij om een product welke gebruik maakt van een holografische techniek om bijvoorbeeld personen op een bepaalde locatie te tonen zonder dat hij of zij daar echt fysiek aanwezig is. Alles wat je hierover dient te weten ontdek je hieronder. 

Wat kan je precies doen met een holobox? 

Om de vraag wat is een holobox te kunnen beantwoorden moeten we natuurlijk in eerste instantie vooral even dieper ingaan op de mogelijkheden die ze weet te bieden. Zoals we in de inleiding al hebben aangehaald is het de functie van een dergelijke box om een bepaalde holografische ervaring te creëren. Voor deze ervaring geldt dat ze het mogelijk maakt om twee verschillende soorten van content te realiseren. Het gaat hierbij dan concreet om:

  1. Op voorhand opgenomen content die wordt afgespeeld;
  2. Live content die uiteraard ook gewoon live wordt gestreamd; 

De bovenstaande mogelijkheden zorgen ervoor dat er een passende oplossing kan worden gecreëerd voor menig aantal uiteenlopende evenementen. Het kan daarbij bijvoorbeeld gaan om een publiekelijk event waar je graag een belangrijke persoon op wil laten spreken, maar wat bovendien ook te denken van de raad van bestuur van een groot bedrijf? 

Hoe werkt een dergelijke box precies?

De vraag wat is een holobox hebben we inmiddels dus reeds voor een belangrijk deel weten te beantwoorden. Dit is echter nog niet voldoende. Hoe ziet de exacte werking van een dergelijke box er nu immers precies uit? Dit is iets waar je, je absoluut geen zorgen om hoeft te maken. Heel wat mensen vrezen in de praktijk dat het opzetten van een dergelijke box heel wat technische kennis vereist. Dat is absoluut zeker niet juist, integendeel. In plaats daarvan is het dan ook gewoon voldoende om de installatie aan te sluiten en deze haar werk te laten doen. Een holobox staat er in de praktijk om bekend plug & play te zijn dus eenvoudiger kan eigenlijk niet. 

Wat is een holobox? Vooral geweldig interessant! 

Wanneer je de vraag ziet verschijnen wat is een holobox is het best passende antwoord eigenlijk een geweldige holografische ervaring die vandaag de dag misschien wel meer dan ooit als ontzettend interessant kan worden bestempeld. Voor heel wat zeer belangrijke sprekers geldt dat zij over een zeer volle agenda beschikken. Bovendien is het zo dat ook lang niet alle sprekers er fan van zijn om lange afstanden te overbruggen, integendeel. Door gebruik te maken van een holobox van HEREweHOLO en de technologie die daarachter schuil gaat is dat voorgoed verleden tijd. Op deze manier kan je immers de meest interessante sprekers streamen naar elke locatie die je maar wenst. Het hoeft niet gezegd dat dit heel wat nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt.