Het gebruiken van betonplex platen

betonplex platen kopen

Betonplex is een watervaste multiplex plaat. Ze zijn in de meeste gevallen watervast verlijmd en over het algemeen waterdicht. Het is kras- en slagvast en goed te bewerken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, zoals berk, grenen en Populierenhout. Wil je betonplex platen kopen en gaan gebruiken? Houdt dan rekening met het soort en de afmetingen die je nodig hebt.

Waar gebruik je betonplex platen voor?

Je kunt het gebruiken voor verschillende soorten bekisting waar je beton in wilt gaan storten. De coating die zich op deze platen vindt, is er zodat het cement niet aan de platen vast gaat plakken. De platen kun je na uitharding vervolgens gemakkelijk verwijderen. Wanneer je dit gaat maken, dan kun je het beste berken betonplex platen kopen. Daarnaast is betonplex ook zeer geschikt voor in de interieurbouw. Je kunt het gebruiken voor verschillende vloeren en wanden van bedrijfswagens. Houdt er wel rekening mee dat je deze platen niet onbehandeld buiten kunt gebruiken. Gebruik een randsealer voor de zekerheid als de plaat absoluut niet nat mag worden.

betonplex platen kopen

Hoe ga je er mee aan de slag?

Vóórdat je met betonplex aan de slag gaat, is het verstandig om jezelf in te lezen en met een aantal zaken rekening te houden. We geven hieronder een aantal tips zodat je het beste er mee aan de slag kunt gaan. Denk aan het zagen, schroeven, bevestigen en afwerken ervan. De juiste manier van monteren is belangrijk voor een goed resultaat. Zie hieronder de tips.

– Leg de platen op een droge opslag en vlakke ondergrond op balken. Bij meerdere platen dien je er balken tussen te leggen die gelijkliggen met elkaar.

– Zorg ervoor dat je altijd een scherp zaagblad gebruikt bij het zagen van de platen.

– Houdt de plaat vast wanneer je gaat zagen. Zorg voor goede ondersteuning en jouw eigen veiligheid.

– Werk de randen af met randcoating om vocht tegen te gaan.

– Gebruik rvs-schroeven.

– Boor met dezelfde diameter als de schroeven.

– Werk de schroeven af met tweecomponent vulmiddel.