Een Rock DJ – waar begin je?

Elke DJ kan muziek draaien, maar een goede ROCK DJ weet hoe hij een publiek op gang kan krijgen. Ze weten hoe ze een zaal moeten lezen en begrijpen wat het publiek wil.

Hoe begon de Rock genre?

Rockmuziek ontstond in de Verenigde Staten in de jaren 1950. De eerste rock-‘n-rollplaten werden gemaakt door artiesten als Elvis Presley, Chuck Berry en Little Richard. Rockmuziek verspreidde zich snel naar andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Australië en Japan.

Wat maakt een goede ROCK DJ?

Een goede ROCK DJ is iemand die de muziek en het publiek begrijpt. Ze weten hoe ze een zaal moeten lezen en begrijpen wat het publiek wil. Een goede ROCK DJ heeft ook een goed gevoel voor timing en kan de energie tijdens zijn set hoog houden.

Het vermogen om een menigte te lezen

Een goede ROCK DJ heeft ook een diep begrip van de muziek die ze spelen. Ze kennen de geschiedenis van het genre en kunnen hun publiek voorlichten over de nummers die ze spelen.

Het belangrijkste is dat een goede ROCK DJ weet hoe hij plezier moet maken. Ze zijn het leven van het feest en zorgen ervoor dat iedereen het naar zijn zin heeft.

Wat nu?

Als je op zoek bent naar een goede ROCK DJ, zorg er dan voor dat je hun referenties bekijkt en vraag rond voor aanbevelingen. Je kunt ook kijken naar online recensies om een idee te krijgen van hun vaardigheidsniveau.

Als je een DJ vindt die je bevalt, zorg er dan voor dat je hem op voorhand boekt, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een leuke tijd hebt op je volgende evenement. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de website van Funky Vinyl en laat je inspireren door het aanbod!