Zo vind je de beste remschijven voor een BMW

Remschijven BMW

Auto’s zijn nog altijd voor veel mensen hoognodig. Ze gebruiken een auto om op hun werk te komen of familie te bezoeken. Er zijn namelijk nog altijd veel plekken waar je niet zomaar met openbaar vervoer kunt komen. De auto is dus voor velen onmisbaar, maar vraagt ook om onderhoud. De remschijven van BMW moet je ook af en toe vervangen, hoe degelijk je auto ook is. Daarom hebben we zoiets als de APK en vervangende onderdelen.

Je auto laten controleren

De APK is in feite een keuring voor je auto. Je brengt de auto naar een garage of ander specialistisch bedrijf waar ze alles gaan nalopen. Zij kunnen je dan vertellen of je misschien toe bent aan nieuwe remschijven of andere onderdelen. Een goedkeuring op de APK is verplicht in Nederland, anders mag je niet met de auto rijden. Wanneer uit  zo’n keuring dus blijkt dat de remschijven vervangen moeten worden, dan mag je pas weer de weg op wanneer dit gerepareerd is. 

Remschijven BMW

Remschijven

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de auto is het remsysteem. Anders kunnen er immers ongelukken gebeuren. De remschijven spelen hier een grote rol in. Als je het rempedaal intrapt, dan worden de remblokken tegen de remschijven aangeduwd. Daardoor ontstaat er wrijving en dus ook remkracht. Maar door die wrijving slijten de remschijven- en blokken ook. Daar kun je weinig aan doen. Het resultaat is dat de auto niet meer goed kan remmen en dat is niet veilig. Als de auto niet meer goed remt, ligt vaak aan de te ver versleten remblokken of een lek in een remleiding. Uiteindelijk zullen echter ook de remschijven vervangen moeten worden, al gebeurt dit dus minder geregeld. 

Schijven vervangen: een specialistisch klusje

Wanneer je BMW of andere auto nieuwe remschijven nodig heeft, pak de klus dan niet zelf aan. Alleen als je veel ervaring hebt met auto’s repareren is dit een goed idee. Je kunt het in alle andere gevallen het beste door een professional laten doen.