Zo geef je een goed cadeau aan een dierbare

Op zoek naar een goed cadeau voor een goede vriend of vriendin? Het bedenken van een origineel cadeau is soms best een opgave. Natuurlijk wil je een perfect cadeau geven met een persoonlijke twist. Je wilt geen saai cadeau zoals een paar sloffen geven. Toch is het soms helemaal niet zo’n gek idee om een praktisch cadeau te geven waar je dagelijks plezier van hebt. Het is toch juist leuk dat je elke dag wordt herinnerd aan je allerbeste maatje?

Geen verlanglijstje? Ga voor een praktisch cadeau

Hoe vaak heb je zelf een origineel cadeau gehad waar je helemaal niks aan had? Waarschijnlijk best vaak. Wanneer je naar een wensenlijstje vraagt, gaat de verrassing er een beetje af. Toch zal het op prijs worden gesteld als je een verlanglijstje volgt. Dan laat je zien dat je iemands wensen respecteert.

Op zo’n verlanglijstje staan dan vaak saaie cadeaus, zoals kookgerei of een paar wollen pantoffels. Met een beetje creativiteit tover je deze voorwerpen om in een gepersonaliseerd cadeau. Ga eens langs bij een hobbywinkel of ga op zoek naar leuke DIY-inspiratie in een tijdschrift of op het internet. Je kan bijvoorbeeld de initialen van je hartsvriendin in de sloffen laten borduren. Het is ook mogelijk om objecten te laten graveren. Zo kom je toch met een gewenst, maar origineel cadeau aanzetten.

Cadeau etiquette

Een cadeau moet altijd leuk ingepakt zijn. Het blijft namelijk een verrassing. Zo laat je ook zien dat je moeite hebt gedaan voor iemand. Een kaartje met een lieve boodschap bij het cadeau geven is ook heel veel waard. Verder is het ongepast om een cadeau door te geven wat jij al eerder van iemand anders hebt gehad. Als laatste is het slim om een cadeau uit te zoeken wat niet te duur en niet te goedkoop is. Dit kan tot ongemakkelijke situaties leiden.