Werken vanuit huis, hoe werkt dat?

Voor veel mensen is vanuit huis werken een soort droomsituatie. De één wisselt dat af met kantoordagen, de ander is altijd op kantoor en weer een ander werkt juist alleen maar vanuit huis. Ikzelf hoor bij die laatste groep. Regelmatig wordt mij dan gevraagd hoe ik dat doe, dat thuiswerken. Hoe krijg ik dingen gedaan met de afleidingen van thuis die steeds om me heen draaien en hoe blijf ik gefocust en gemotiveerd als ikzelf de enige ben die daar op let? In deze blog vertel ik je over het thuiswerken en geef ik enkele tips om jou of iemand anders te helpen. Want eerlijk, ik zou niet meer anders willen werken.

Alles hangt af van de planning

Zoals ik al eerder zei, is er niemand die je op de vingers tikt als je te lang pauze houdt wanneer je thuis werkt. De verleiding is dan groot om je dagen thuis te zien als vrije dagen maar dat zijn ze niet. Ik heb zelf dan ook een planning die ik als heilig beschouw. Op die planning zet ik wat er per dag in de week af moet. Geen tijden maar taken. Voor mij persoonlijk, werkt dat beter. Het is in mijn hoofd dan minder stressvol en het garandeert dat de dingen die die dag moeten gebeuren af komen.

Iedere plek is een kantoor

Daarnaast hoef je wanneer je vanuit huis werkt niet daadwerkelijk thuis te zitten. Wanneer ik moet reizen, heb ik de mogelijkheid om in de trein het één en ander te doen. Dit noem ik de ‘dode tijd’. Het is die tijd die anders niet benut, waarin je alleen uit het raam kijkt. Daar is helemaal niets mis mee! Maar wanneer je een hoop te doen hebt, kan dat prima in die tijd. Of wanneer je even helemaal klaar bent met je eigen paleisje pak je zo je spullen op en verhuis je tijdelijk naar een gezellig café in de buurt. Schaf Nord VPN aan om overal te kunnen werken. Dat is pas een flexibele werkomgeving.

Geniet van de vrijheid

Zo zie je maar dat vanuit huis werken nog steeds gewoon ‘werk’ is. Alleen zijn de mogelijkheden van hoe en waar wat breder en voor de één schept dat mogelijkheden en voor de ander werkt dat chaotisch. Nu weet je in ieder Het heeft allemaal te maken met eigen manieren van werken en voorkeuren daarvan. Hoe werk jij het liefst?