Werk in Amsterdam

Een uitzendbureau Amsterdam ontplooiende gezocht? Dan denk je aan Binck werk. Ik heb daar een korte cursus tot verkeersregelaar gevolgd, helemaal gratis. Ik kon bovendien meteen aan de slag. Het was erg handig toen ik tussen twee banen in zat. Snelheid is iets waar Binck in uitblinkt.

Prettig onthaal

Als ik iets bijzonder vond was het gevoel dat je ergens welkom was. Zelf heb ik niet tertair onderwijs genoten. Vaak brengt dat bij veel mensen een bepaald gevoel met zich mee. Zonder tertair ben je altijd secundair, dat was de regel dacht ik. Maar toen ik me bij Binck inschreef had ik dat gevoel voor het eerst totaal niet. Bij het inschrijven kon ik het gemakkelijk aanvinken en waren er opties om aan te vinken wat voor dingen je er naast had gedaan. Waar bij veel formulieren normaal deuren dicht gaan gingen er hier juist deuren open. Een ongewoon opleidingstraject is al snel iets wat afgeserveerd wordt maar hier was het een mogelijkheid die even legitiem voelde als alle anderen. Het is moeilijk om de vinger te leggen op wat het was, maar het klopte gewoon.

Saamhorigheid

Tijdens de cursus was het prettig om met gelijkgestemde te zijn. Er waren mensen die net als ik hun eigen pad hadden bewandeld een tijdje en nu een ander pad moesten inslaan. Ik kon levellen met ze. Tegelijkertijd was de cursus serieus en werden we serieus genomen. Er was een focus op echt leren en echt opletten. Niet voor de vorm maar praktisch.

Lekker buiten

Tenslotte was het lekker om weer buiten aan de slag te kunnen. Hiervoor heb ik vooral in keukens gewerkt, en daar zit je echt in de bubbel. Je gaat die keuken in en kijkt de helft van de avond naar je station. Toen ik buiten stond viel het me op dat voor even mijn ogen niet meer gewend waren aan verder kijken dan armslengte. Daarnaast was het heerlijk om de bries langs je hoofd te voelen. Weg van die broeierige warmte, variatie! Zelfs als het regende vond ik het prima, het is sowieso vaak warm in zo een reflector vest. Laat voor mij de wind en regen maar komen ik vind het prima.

Terug

Nu sta ik weer in de keuken, maar ik heb mooi werk gehad in de tussentijd. Als je zelf ook op zoek bent naar buiten, kijk dan een keer naar Binck. Ik kan het je van harte aanraden om een keer te proberen.