Wat is linkbuilding eigenlijk?

wat is linkbuilding

Wat is linkbuilding? Linkbuilding is een proces waarbij links van andere sites naar uw site worden verkregen. Het is een veel voorkomende SEO-techniek en wordt vaak inbound marketing genoemd. Het doel van linkbuilding is om andere websites terug te laten linken naar jouw website. Dit zal u helpen hoger te scoren op pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines en uw site beter zichtbaar te maken op internet.

Waarom is linkbuilding belangrijk?

Linkbuilding is een van de belangrijkste aspecten van SEO. Het is een proces van het verkrijgen van hyperlinks van andere websites naar die van u om de zichtbaarheid en positie van uw website op de pagina’s met zoekresultaten van zoekmachines te vergroten. Het proces van linkbuilding kan worden onderverdeeld in drie hoofdstappen: het vinden van relevante sites, het vinden van contactgegevens van de site-eigenaren en vervolgens het aanvragen van een link. Het is belangrijk op te merken dat links met spam het niet waard zijn, omdat ze uw SEO-ranglijst schaden in plaats van ze te helpen.

wat is linkbuilding

Ja, u kunt professioneel backlinks kopen. Het is de gemakkelijkste manier om uw website in Google te laten scoren. U kunt backlinks kopen van verschillende bronnen, waaronder webmasterforums, sociale-mediasites zoals Facebook en Twitter, of zelfs op andere websites. Google is altijd op zoek naar de beste inhoud om op de eerste pagina weer te geven. Door backlinks te kopen, adverteert u in wezen voor uw inhoud op Google, wat uw positie zal verbeteren en bezoekers van hogere kwaliteit zal aantrekken.

Het kopen van backlinks is een manier om de autoriteit van uw site te vergroten. Het is voor veel sites een essentieel onderdeel van SEO. Er zijn veel bedrijven die deze service aanbieden, maar het is belangrijk om je onderzoek te doen voordat je bij een bedrijf koopt. Het is aan te raden backlinks te kopen bij grote betrouwbare partijen zoals Linkbuildingmasters. Ze zijn de grootste in Nederland en zelf online marketing bureaus komen hun backlinks bij hen in.