Waarom kiezen voor glasvezel internet?

glasvezel

We kennen het allemaal wel, de irritaties die bij ons opkomen wanneer we weer eens langzaam, of geen internet hebben in huis. Het kan uw werk opdrachten, schoolopdrachten, of Netflix sessie snel verpesten. Dat is niet het enige wat het kan verpesten, het kan uw humeur zo voor de rest van de dag voor 180 graden laten omslaan. Wat is dan de oplossing tegen langzaam internet vraagt u? Glasvezelinternet is mijn antwoord. Glasvezel is de snelste internetverbinding die op het moment op de markt te vinden is. 

Wat is een glasvezelverbinding?

Een glasvezelverbinding is eigenlijk een kabel die uw verbind met de plaats waar het signaal vandaan komt, het signaal wordt via licht gestuurd door deze kabel. In deze kabel zitten de glasvezels. Een glasvezel is een vezel, zo dun als haar gemaakt van een speciaal soort glas. Dit maakt het geschikt om er licht doorheen te sturen. Dit licht heet laserlicht. Dat laserlicht is het signaal wat wordt verstuurd voor tv of internet verbindingen. Normaal laserlicht wordt omgezet in een signaal door middel van het sneller aan en uit zetten van het licht. Met glasvezel kan je het laserlicht razendsnel aan en uit zetten en dit doorsturen, waardoor het signaal ook razendsnel aankomt. 

Wat is het verschil tussen glasvezel, DSL en kabel? 

Net als met een DSL en kabel verbinding kunt u met glasvezel internet, telefonie en televisie afnemen, maar dan met een veel snellere verbinding. De grootste verschillen tussen deze twee liggen bij de snelheid, kwaliteit en materiaal. Een DSL-verbinding wordt gemaakt doormiddel van koper. Het signaal wordt via koper verstuurd en hoe langer het koperdraad tussen de verzender en de ontvanger van het signaal, hoe langzamer het signaal ook aankomt. Kabelinternet gaat via een coaxkabel die initieel is aangelegd voor kabel-tv. De kabel in uw huis staat in directe verbinding met de hoofdcentrale, waardoor er amper snelheidsverlies optreedt. De minimale snelheid van een kabel verbinding ligt tussen de 25 en 500 MB’s per seconde. De glasvezelverbinding gaat via een ander soort kabel die voor de snelste verbinding zorgt. Deze verbinding is ook nog eens duurzaam dus is hierdoor de meest toekomstbestendige verbinding. 

De kosten en providers van een glasvezel internetverbinding.

Glasvezel mag wel een van de meest dure verbindingen zijn die er bestaat, maar op het moment is het dan ook de beste op het gebied van snelheid en kwaliteit van de verbinding. Daarnaast zal deze verbinding ook het langste meegaan, waardoor het een investering in de toekomst wordt. Bij de meeste populaire providers zoals KPN is een glasvezel verbinding verkrijgbaar, denk er wel goed over na want de aanleg van een glasvezel verbinding duurt vrij lang.