Uw interieur volledig industrieel maken

Industriële interieurs zijn momenteel erg populair en hebben vaak een wat stoerdere en moderne uitstraling. Industriële interieurs zijn vooral gebaseerd op fabrieksgebouwen. Binnen het interieur wordt veel gebruik gemaakt van grove, zware materialen, zoals betonlook verf op de muren of juist een volledig bakstenen muur. Ook wordt er veel gewerkt met verschillende metalen en zijn vooral de meubelen wat moderner dan de muren zelf.

De stoere kant van een industrieel interieur

Doordat er veel gebruik wordt gemaakt van grove materialen in combinatie met stoere en moderne meubels en/of materialen, is afweging erg belangrijk. Je kan natuurlijk alle kanten op en meer op de stoerdere of andere kant focussen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om kalkverf te gebruiken op de muren en een grote leren bank in de kamer neer te zetten. Industrieel wordt vaak als ‘stoer’ en ‘mannelijk’ gezien door het gebruik van veel zware, natuurlijke materialen zoals grote houten balken en veel steen. Het belangrijkste binnen een industrieel interieur is de keuken. Deze wordt vaak zwart gemaakt en op de muren wordt er voornamelijk beton cire kleuren aangebracht om nog extra die stoerdere kant te belichten. De keuken wordt vaak gezien als het belangrijkste in huis en er wordt hier dan voornamelijk met metalen en zware houten gewerkt.

De kleine beetjes kleur om het ‘op te vrolijken’

De meest gebruikte kleuren in een industrieel interieur zijn Zwart, grijs, wit, cognac, bruin, groen en blauw. Dit maakt de kamer vaak wat eentonig en saai. Hoe dit gemakkelijk losgebroken kan worden? Door felle kleuren binnen het interieur toe te voegen. Zo is het leuk om een fel geel kussen in de bruin leren bank te leggen of juist gekleurde posters aan de muur op te hangen. Door het gebruik van kleur laat het de woonruimte wat meer ‘leven’ en vrolijkt het de boel een beetje op. Zo blijft de betonlook verf niet al te overheersend en neemt dat ene oranje deken deze taak over.