Tips over rolcontainers

rolcontainers

Rolcontainers zijn onmisbaar voor het logistieke proces. De rolcontainers worden vooral gebruikt in de detailhandel zodat spullen gemakkelijk van A naar B gebracht kunnen worden. Rolcontainers zijn bedoeld om de chauffeurs en de magazijnmedewerkers het werk te kunnen verlichten. In de praktijk blijkt het soms nog best lastig om een rolcontainer goed te gebruiken en is de kans groot dat de arbeiders lichamelijke klachten oplopen. In deze blog geef ik u tips om een rolcontainer goed te kunnen gebruiken. 

Rolcontainer voor de juiste klus

Rolcontainers zijn er in verschillende soorten en maten. Het is daarom erg belangrijk dat u de juiste bij de juiste klus kiest. Stel daarom vooraf vast wat het werk inhoud en ga vervolgens na aan welke eisen de rolcontainer moet voldoen. Rolcontainers zijn namelijk geschikt om maximaal 500 kilo te vervoeren. Moet de rolcontainer meer dan 500 kilo vervoeren? Kies dan voor een ander vervoermiddel zodat uw personeel geen lichamelijke klachten oploopt. 

Eentje aanschaffen 

Wanneer u heeft vastgesteld dat er minder dan 500 kilo vervoert hoeft te worden en een rolcontainer dus geschikt is, kunt u bij aanschaf letten op de volgende punten: de rem, wielen en handgrepen. Grote wielen hebben een lagere weerstand. Wielen die gemaakt zijn van hard materiaal, zullen meer geluid afgeven. Dit kan minder prettig zijn voor de medewerkers zelf of de mensen om hun heen. Verticale handgrepen zijn veel geschikter dan horizontale handgrepen zodat zowel kleine als grotere medewerkers goed bij de handgrepen kunnen komen. Verder is het belangrijk dat de rem ingedrukt kan worden met de voet, zodat er snel gereageerd kan worden wanneer er iets mis gaat. 

Het onderhoud

Het is belangrijk om de rolcontainers goed te onderhouden. Maak deze daarom regelmatig schoon zodat de waarde van de kar blijft behouden. Ook moet er aan gedacht worden dat rolcontainers een onderhoudsbeurt nodig hebben. Het is handig om de rolcontainers een keer in het jaar te laten controleren. 

Het beladen

De volgende tip is om de rolcontainer juist te beladen. Het is belangrijk dat uw medewerkers ingelicht worden van de juiste instructie om eentje te laden. Het is namelijk erg belangrijk dat de rolcontainers niet te hoog worden beladen, omdat de medewerkers dan geen zicht meer hebben. Ook is het verstandig om zware spullen over verschillende rolcontainers te verdelen. Zet deze zware spullen bij iedere wagen stevig onderop.