Tips om uw hottub milieuvriendelijker te maken!

luxe-hottub

Een hottub is heerlijk om te hebben en om lekker in te baden en genieten met uw familie en vrienden. Ook staat het leuk in uw tuin en is het een echte aanwinst om van te genieten. Er is wel een nadeel aan het hebben van een spabad, namelijk de negatieve gevolgen op het milieu. Hier kan zeker wat tegen gedaan worden zodat u nog heerlijk kan genieten van uw hottub! Hier een aantal tips op een rijtje:

De tips

Kies een model met ingebouwde zitjes, zodat de inhoud van de hottub kleiner is en u minder water verbruikt. Gebruik chemische middelen om het water schoon te houden zodat u het water minder vaak hoeft te vervangen. Chemische middelen zijn ook niet het allerbeste voor het milieu, dus u zou ook kunnen kiezen om het water met andere middelen te reinigen. Dek de hottub altijd af om warmteverlies tegen te gaan en investeer in goed isolatiemiddel wederom om warmteverlies tegen te gaan. Hierdoor hoeft u het water minder vaak op te warmen en bespaart u energie. Kies voor een interne kachel zodat u ook het warmteverlies beperkt, tegenover een externe kachel waar er ook warmte naar de buitenlucht gaan in plaats van alleen naar het water zelf. Bij gebruik van een externe kachel is er dus meer warmteverlies.

Houtgestookte hottub

Ook zou u kunnen kiezen om uw hottub te laten verwarmen door bijvoorbeeld hout, een houtgestookte hottub dus, of door zonnepanelen bijvoorbeeld. Ook kunt u een device kopen waarin allerlei leidingen heen en weer lopen waar het water doorheen stroomt voordat het in de jacuzzi gaat. Dit device legt u op de grond in uw tuin en door de zon wordt het water wat stilligt in deze buizen opgewarmd. Zo komt er geen energie aan te pas! Gebruik deze tips en geniet volop van uw (groene) hottub!