Soorten zwembadafdekkingen

zwembadafdekkingen

Een zwembad in jouw eigen tuin is natuurlijk heerlijk voor in de warmere dagen, maar is dit ook zo lekker met allemaal bacteriën, diertjes en bladeren in jouw zwembad? Je wordt er dan heel moe van als je steeds weer het zwembad moet schoonmaken met een net om alle bladeren eruit te vissen. Een zwembadafdekkingen is een cruciaal onderdeel van een zwembad, maar welke soorten zijn er?

Noppenfolie

Een noppenfolie als zwembadafdekking is de meest prijsgunstige oplossing is. Deze afdekking zorgt dat bladeren en dergelijke minder in het water terecht komen en bovendien houdt het ook de verdamping tegen. Het noppenfolie zal echter maar beperkt isoleren in verhouding met andere afdekkingen, waardoor de temperatuur van je zwembadwater sneller zal afkoelen. Daarnaast is de veiligheid met deze afdekking ook niet gegarandeerd. Het is dus geen ideale oplossing voor gezinnen met kinderen of huisdieren. 

Vier-seizoenen zeil

Deze afdekking bestaat uit een geperforeerd pvc zeil dat gespannen wordt over een inox omkadering die op je boordstenen rust. Door deze omkadering op de boordstenen schermt deze afdekking je zwembad heel goed af en er geen bladeren of ander vuil in je zwembad belandt. De isolatiewaarde van een 4-seizoenen zeil is minder dan dat van een rolluik, maar de prijs van dit type afdekking is dan weer interessanter. Tijdens de wintermaanden is een 4 seizoenen zeil ook een prima oplossing.