Plaatsen van een trap naar zolder

Vlizotrap

Het is natuurlijk ideaal als je onder de kap van je woning de ruimte hebt om spullen op te bergen, vaak zijn het spullen die je niet vaak gebruikt of wilt bewaren. Nadeel is alleen dat je vaak niet de ruimte hebt om een vaste trap te plaatsen, met een vlizotrap zorg je ervoor dat je toch op een veilige manier naar de zolder kunt komen. In de meeste gevallen bestaat een trap naar de zolder uit twee of drie delen, de delen kun je op een eenvoudige manier in en uit elkaar klappen.

Vlizotrap

Eigenschappen van een trap

Een vlizotrap heeft andere eigenschappen dan een vaste trap, een ding hebben ze gemeen dat je ermee naar een verdieping kunt. Vaak is een trap naar zolder smaller dan een vaste trap, ook de aanwezigheid van een leuning is meestal niet het geval. Deze modellen mogen alleen worden gebruikt om naar een zolder of bergruimte te komen, niet voor kamers en slaapplaatsen te kunnen bereiken. De prijzen van een trap kunnen ook sterk uiteen lopen, gebruik je de trap vaak kies dan een wat duurder model.

Trap uit een stuk

Wil je een vlizotrap die uit één stuk bestaat dan moet je er rekening mee houden dat je wel wat ruimte nodig hebt, de trap kantelt en komt op het luik te liggen wat omhoog gaat. Heb je een trap die bestaat uit meerdere delen, schuiven de delen in de meeste gevallen over elkaar heen. Je dient er wel rekening mee te houden, dat een trap die uit meerdere delen  bestaat minder stabiel is. Je hebt ook modellen die zijn gemaakt van metaal, of soorten die op andere manieren in elkaar klappen.