Monitor arm in huis

monitor arm

Wat ik altijd heb willen hebben, is een manier om mijn nieuwe peperdure flatscreen tv op te hangen aan de muur. Ik ben zelf niet altijd erg handig of technisch aangelegd, dus vaak krijg ik hulp of advies erbij. Toen ik mijn televisie kocht had hij weliswaar twee pootjes om hem ergens op te zetten, maar hij was ook geschikt om aan de muur te hangen. Er is niet heel veel cooler dan op de bank hangen en de tv uit de muur trekken en hem zo te richten dat je hem kan zien waar je ook zit of ligt. Wat nóg leuker is, als je hem op afstand zou kunnen bedienen. Mijn vrienden kochten toen een monitor arm voor mij. Deze bevestig je op de achterkant van de televisie en vervolgens aan de muur. Als je het slim speelt, koop je een vrij lange (en stevige natuurlijk, dat ligt ook aan het gewicht van het product dat je wil ophangen) monitor arm. Deze kan je dan zo ver uitrekken als je wil, dit is ook handig als je bijvoorbeeld in een huis woont met een beetje ongunstig geplaatste muren en hoeken, of internet en televisie verbinding.
Installeer de tv aan de muur bij de verbinding, en zorg dat je hem met een monitor arm zo ver kunt uitrekken als je wil!

Natuurlijk is een monitor arm niet alleen voor televisies; je kunt ook monitor armen voor je computer scherm installeren. Zo zie je steeds vaker op een kantoor mensen werken voor een computer met twee beeldschermen. Nu weet ik dat developers en editers dit gebruiken om een doorlopend beeld te creëren, maar je kunt ook bijvoorbeeld op het ene scherm het nieuws volgen terwijl je op het andere scherm een journalistiek hoogstandje erover schrijft. Het belangrijkste is, dat je ze kan bewegen. Ze niet niet statisch maar flexibel en passen zich aan naar jouw wensen. Ook een monitor arm voor je laptop is makkelijk te vinden; dit is handig voor men die nekklachten heeft of ontwikkelt of het gewoon vervelend vind de hele tijd omlaag te moeten kijken Plaats je laptop in de standaard en werk recht op! Dit doet ook nog eens wonderen voor je rug en nek.

Lage, slecht geplaatste meubels zijn nu een ding van het verleden. Lig je op de bank en hangt de tv om de hoek? Druk op een knop en laat hem zelf uit de muur rekken en naar jou toe draaien. Het ziet er technisch sterk en heel cool uit. Als je wil kan je eigenlijk alles wel op een monitor arm plaatsen. Lampen, alarmen, spiegels…of ga ik nu te ver?