Modern ontspannen, doe je zo

Iedereen is tegenwoordig heel druk. Dat is niet gek want we willen een hoop en er wordt ook een hoop van ons verlangd; een bruisend sociaal leven, een gelukkig huishouden, een schone woning, een stijgende carrièrelijn, een fijne liefdesrelatie en ga zo maar door. Af en toe heb je gewoon even een pauze nodig. Een moment voor jezelf om eens goed te ontspannen. En dat ontspannen doe je in deze moderne tijd natuurlijk ook op een moderne manier. In deze blog vertel ik je over de modernste manieren van ontspanning. Lees je mee?

De muziek van tegenwoordig

Iedereen loopt altijd maar met oortjes in of met een koptelefoon op, vaak tot ergernis van de oudere generatie. Maar het is een logische manier van ontspannen tussendoor. Muziek brengt ons vaak in een bepaalde sfeer, afhankelijk van het soort muziek waar we naar luisteren. Zo ook in een ontspannende sfeer. We kunnen ons even afsluiten van de drukke buitenwereld en onszelf zijn, ook al staan we in een drukke treincoupé. Het is een soort ontspannen tussen de drukte van de gewone dag door. Heel gezond en af en toe echt nodig. Kijk wel uit dat je je niet teveel afsluit!

Scherm is het code woord

Een andere manier van ontspannen is door middel van de welbekende schermen. En die schermen kunnen in de vorm van een telefoon zijn, laptop of televisie. Zelf zit ik graag achter mijn gaming laptop. We storten ons op deze manier in een andere wereld of verhaal. We krijgen de keuze om na te denken over wat het verhaal ons vertelt of niet. Maak je er een avondje uit van met je geliefde in de bioscoop of plof je op de bank met vrienden om een marathon te houden van jullie favoriete serie? Ook dit is een manier van ontspannen die soms niet even gezond is, maar zolang je alles met mate doet, is er niets aan de hand.

Self care in de basis

En als laatste wil ik de belangrijkste manier van ontspannen noemen: een afspraakje met jezelf. Dit is een dag, middag of avond waar je compleet de aandacht en tijd voor jezelf neemt. Doe een goede sessie in de sportschool om de frustraties van je af te werken, neem de tijd om je huid goed te verzorgen en vooral: doe niets waar je weerstand tegen voelt, vandaag is jouw dag. Jij verdient die tijd voor jezelf in deze drukke wereld en laat je je door niemand iets anders wijsmaken.