Met de kinderen de natuur in

We leven in een steeds meer digitale wereld, daar zijn we ons allemaal van bewust. Waar mijn generatie de eerste was die achter de computer zat als kinderen, en onze ouders daarover klaagden, zitten nu zowel onze ouders, als wijzelf, als onze kinderen achter mobiele telefoons, Ipads en computers. Maar alhoewel schermen onze ogen niet vierkant maken zoals onze ouders zeiden, is constant achter een scherm zitten natuurlijk niet heel gezond. Zeker voor kinderen is het gemakkelijk om verslaafd te raken aan schermen.

Buiten spelen

Het is belangrijk dat kinderen naar buiten gaan om te spelen en veel sociale contacten hebben met andere kinderen in het echt. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat je zelf een connectie met je kinderen hebt. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal leuke manieren om met je kinderen naar buiten te gaan. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk voor kinderen dat ze buiten gaan spelen met hun leeftijdsgenoten. Zelf weet ik nog heel goed dat ik in de zomer altijd elke avond naar buiten ging om te voetballen, verstoppertje te spelen of tikkertje. Ik had de mazzel dat er een aantal andere kinderen in de straat waren waar ik en mijn broer mee om konden gaan.

Fietstocht

Het is dan ook een goede tip om als ouders ergens te gaan wonen waar er andere kinderen zijn en er een leuk plein is om buiten te gaan spelen. Daarnaast kun je zoals ik al aangaf ook zelf me je kinderen naar buiten. Iets wat alle Nederlandse kinderen natuurlijk snel moeten leren is fietsen. Het is als vader dan ook heel erg leuk om een band te bouwen met je kinderen door ze te leren fietsen. En als ze het eenmaal geleerd hebben dan kun je ook een toch gaan fietsen. Sommige kinderen zullen dit saai vinden, zeker als ze wat ouder worden. Maar je kunt het leuker maken door de bossen in te gaan of op de duinen te fietsen. Je kunt zelfs met ze gaan mountainbiken. Koop daarom een mooie kinderfiets en ga met je kinderen op pad.

Op vakantie

Voor vele gezinnen is op vakantie gaan een ontzettend leuke manier om een band te bouwen met de kinderen. Het is daarom altijd verdrietig als je een gezin op vakantie ziet in bijvoorbeeld een restaurant of op het strand en de kinderen zitten op mobiele telefoons of een spelcomputer te spelen. Besluit daarom op vakantie minimaal gebruik te maken van elektronica en je hier zelf ook aan te houden.