Jouw perfecte gala

Een gala is een prachtige bijeenkomst van mensen op een klassieke manier. Het is een evenement waarbij menig mens een klasse uitstraling verwacht. Bij een gala horen uiteraard de standaard onderdelen. De perfecte kleding, heerlijk eten en de juiste sfeer moeten passend zijn bij het gala. Het is vaak een luxe evenement dat niet zomaar wordt gehouden. Vaak is er een serieuze reden om een gala te vieren, wat maakt dat alles en iedereen er op zijn of haar best uit moet zien. Maar hoe kan ook jij er nou op en top uitzien op een prachtig evenement zoals een gala?

 

De perfecte kleding

Bij een gala hoort ook de perfecte kleding. Hiervoor dragen de dames meestal mooie, luxe lange jurken in de meest prachtige en sierlijke kleuren. Naast de dames staan uiteraard de mannen in mooie pakken. Er zijn natuurlijk meerdere soorten pakken, maar voor een gala is er voor de heren eigenlijk een officieel soort pak wat gedragen moet worden. Tijdens een evenement zoals een ‘white tie gala’, is het gebruikelijk dat de heren een rokkostuum dragen. Dit is een luxe driedelig-pak met een herkenbaar, kenmerkend lange rokjas. Deze pakken zijn er uiteraard ook in tweedeel, maar bij een echt formeel gala is het als heer toch wel gewenst om een driedelig rokkostuum te dragen.

 

Heerlijk eten

Goed eten is ook noodzakelijk tijdens een formeel gala. Hierin kan de organisatie uit meerdere opties kiezen. Zo kan ervoor gekozen worden om de gasten per tafel in te delen om vervolgens een luxe diner uit te serveren. Dat diner zal bestaan uit meerdere rondes met daarbij passende drankjes zoals een goede wijn of misschien wel een luxe cocktail. Tevens kan er gekozen worden voor een buffet. Dit maakt dat de gasten zelf kunnen kiezen wat zij eten, alleen is het nadeel van een buffet dat de bezoekers veel moeten lopen. Dat wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd. Zolang het eten er mooi uitziet en goed smaakt, zal het de gasten vaak wel bevallen!

 

Juiste sfeer

De sfeer wordt niet alleen gecreëerd door de bezoekers, maar ook zeker door de decoratie en de uitstraling van het gala. Een mooi sierlijk podium waarop eventueel een spreker een presentatie kan geven, zorgen voor de juiste attributen op de tafels helpen erg mee aan de sfeer. Een klassieke ingang met bijvoorbeeld een mooie boog bij de deur straalt ook altijd pracht en praal uit. Tevens kan voor het afzetten van de ruimte mooi met doeken gewerkt worden als wanden. Dit geeft de luxe uitstraling die jouw gala verdient!