Je eigen telefoon repareren om geld te besparen

Iedereen krijgt helaas wel eens te maken met een kapotte telefoon. Als je op dit moment niet het geld hebt om je toestel te laten repareren, kun je eens onderzoek gaan doen of je dit mogelijk zelf kan doen. Er zijn meer dan voldoende handleidingen te vinden die je kunt volgen en de onderdelen zijn vaak vrij goedkoop. In dit artikel gaan we je uitleggen of je eigen smartphone repareren verstandig is in jouw situatie. 

Kan ik zelf mijn smartphone repareren?

Als eerst is het van groot belang dat je gaat ontdekken of jij in staat bent om daadwerkelijk je telefoon te gaan repareren. Het in ieder geval prettig als je enigszins technisch bent aangelegd. Omdat iedere reparatie anders is, kun je op onder andere YouTube filmpjes bekijken hoe zo’n reparatie wordt uitgevoerd. Op basis daarvan kun je beslissen of dit jou gaat lukken, of dat het te complex is en je alsnog naar een expert moet. Bijvoorbeeld Samsung reparatie Breda

Benodigdheden bestellen

Wanneer je de besluit hebt gemaakt om je toestel zelf te gaan maken, zul je moeten beginnen met een goede voorbereiding. Zo zul je natuurlijk de onderdelen moeten bestellen die je nodig hebt, maar ook gereedschap. Beide zijn vaak aan te schaffen in dezelfde winkel, dat is wel zo prettig.

Er zijn meerdere webwinkels te vinden waar je vrijwel alle onderdelen van iedere telefoon kunt vinden. Van schermen tot speakers en van wifi modules tot moederborden. Je kunt vaak ook bij de klantenservice terecht als je niet zeker weet welk onderdeel bij jouw telefoon hoort. Zo weet je zeker dat je geen miskoop doet. 

Een ander belangrijk punt waar je op moet letten tijdens het bestellen van onderdelen, is dat je alleen officiële onderdelen aanschaft. Niet officiële onderdelen zijn weliswaar in de meeste gevallen een stuk voordeliger, maar de kans is wel groter dat het van mindere kwaliteit is en dus niet zo lang mee gaat. Het zou natuurlijk zonde zijn als je binnen een paar maanden je telefoon opnieuw moet openmaken, omdat het onderdeel weer vervangen moet worden.