Ik wil een huisdier!

 

Huisdieren zijn populair, en dat is niet voor niets zo. Het verzorgen van een dier kan een grote verrijking zijn in je leven. Je geeft liefde, je ontvangt liefde terug. Het nemen van een huisdier kan fijn zijn als je je eenzaam voelt. Maar het is ook hartstikke leuk als dat helemaal niet het geval is; veel mensen lijkt het gewoon heerlijk om bijvoorbeeld en hond te nemen en dan lekker vaak lange wandelingen te gaan maken. Er zijn verschillende opties voor het nemen van een huisdier met elk hun eigen voor- en nadelen. Dit zijn een paar van de meest gekozen huisdieren. 

Honden

Ze zijn trouw, energiek en je bent gedwongen om regelmatig de deur uit te gaan om een rondje met ze te lopen. Dat is naast leuk om te doen ook nog eens goed voor je gezondheid. Reken er maar op dat je als je een hond hebt veel vaker in de natuur te vinden bent. Honden zijn vrolijk en beweeglijk. Het nadeel van honden is dat ze van al dat wandelen ook snel vies worden, en dat ze ook de deur uit moeten als jou dat even niet uitkomt. Het is dus wel een grote verantwoordelijkheid om een hond als huisdier te nemen. Denk er dus goed over na: ben je op een plek in je leven waar je goed voor een hond zou kunnen zorgen? 

Katten

Minstens net zo populair als honden zijn katten. Katten zijn rustig, zelfstandig en houden vaak van knuffelen. Als je wat vaker hele dagen weg bent, redt een kat zich prima alleen. Maar ze houden wel van aandacht, dus daar kan je op rekenen als je thuiskomt. Ze zijn lekker om mee te kroelen en je hoeft ze alleen maar naar buiten te sturen en eten te geven. Een nadeel is dat (net als bij de meeste huisdieren trouwens) ze last kunnen krijgen van vlooien. Gelukkig zijn vlooien kat makkelijk te bestrijden. 

Konijnen en hamsters

Deze dieren kun je in een kooitje houden. Konijnen in de tuin, en hamsters binnen. Dat is makkelijk met verzorgen, maar ook wat saaier, en je kunt je afvragen hoe gelukkig de beesten zelf worden van de hele tijd opgesloten zitten. Verder zijn hamsters nachtdieren, dus als je een hamsterkooi in je kamer hebt staan, zal je misschien wat minder slapen. 

Bedenk goed of je in staat bent om verantwoordelijk en goed voor een huisdier te kunnen zorgen, voordat je er eentje in huis neemt. Het nemen van een huisdier moet niet alleen leuk zijn voor jou, maar ook voor het dier zelf!