Een Tanzania safari, een absoluut bijzondere belevenis!

Er zijn verschillende zaken die mensen tijdens hun leven toch minstens één keer meegemaakt willen hebben. Een Tanzania safari is daar vaak één van. Het Afrikaanse continent staat er in de praktijk om bekend een continent te zijn die haar gelijke eigenlijk niet kent. Dat is niet alleen het gevolg van de uitgestrekte vlaktes die je hier aantreft, wat bovendien ook te denken van het indrukwekkende wildleven dat hier deel uitmaakt van het dagelijks leven? Door een safari te ondernemen naar dit prachtige land kan je alvast rekenen op heel wat interessante voordelen. Wat een dergelijke reis nu precies zo bijzonder maakt? Dat ontdek je hier op deze pagina! 

Op bezoek in het meest iconische safaripark van heel Afrika

Een vakantie in Tanzania kan je op tal van verschillende manieren beleven. Dit gezegd hebbende zijn de meeste mensen die een bezoek brengen aan dit geweldige land wel te vinden voor een Tanzania safari. Dat is onder meer te wijten aan het feit dat je in dit Afrikaanse land de zogenaamde Serengeti terug kan vinden. Het betreft hier niets meer of minder dan het meest iconische safaripark van heel Afrika. Zo’n 80 procent van dit merk ligt op Tanzaniaanse grond terwijl de resterende 20 procent op Keniaanse grond is gelegen. Niet alleen kan je hier een zeer uitgestrekte omgeving terugvinden met prachtige vergezichten, daarnaast tref je hier ook een zeer groot aanbod aan wildleven aan. In ieder geval, er is eigenlijk geen betere plaats om een onvergetelijke Tanzania safari te beleven dan hier in dit indrukwekkende wildpark. 

Een Tanzania safari, hou rekening met deze tips

Wanneer je een Tanzania safari wil gaan ondernemen is het altijd een zeer interessante keuze om te kiezen voor een safari in het Serengeti National Park. Dat is het gevolg van het feit dat je hier werkelijk dagen rond kan rijden zonder dat je twee keer op dezelfde plaats belandt. Omwille van deze reden is het wel van belang om op voorhand voor jezelf uit te gaan maken welke plaatsen je allemaal zeker gedaan wil hebben tijdens jouw safari. Zonder planning vertrekken is zeker geen goed idee. Dit niet in het minst omwille van de staat waar de wegen over beschikken.

Het merendeel van de wegen die je aantreft in het Serengeti nationaal park zijn onverhard. Dit betekent dat de kwaliteit van deze wegen vaak behoorlijk te wensen overlaat. Omwille van deze reden is het gebruik van een 4×4 altijd een absolute vereiste voor het ondernemen van een Tanzania safari. Wil je liever niets aan het toeval overlaten? Dan spreekt het voor zich dat je ook kan kiezen voor een georganiseerde safari doorheen deze prachtige omgeving. 

Een vakantie op Zanzibar als afsluiter van je reis

Hoe indrukwekkend en onvergetelijk een Tanzania safari ook mag zijn en hoe zeer het ook een aanrader kan zijn voor elke fervente reiziger, het spreekt voor zich dat een dergelijke safari ook best in de kleren gaat zitten. Omwille van deze reden kiezen heel wat reizigers ervoor om hun Tanzania safari af te sluiten met een vakantie op Zanzibar. Hier kan je rekenen op een fantastische strandvakantie in één van de meest paradijselijke omgevingen van Afrika. Dit kan dus zomaar de meest optimale afsluiter worden van jouw vakantie in dit Afrikaans land! Lees hier verder over Tanzania reisadvies als je geïnteresseerd bent.