Een belangrijke investering

Als je een bedrijf hebt met waardevolle assets die zich buiten je bedrijf bevinden, is het van belang dat je deze kan monitoren. Het is dan ook een essentiële investering voor je bedrijf om een goed volgsysteem aan te schaffen. Hiermee kun je jouw opleggers, machines of ander waardevol materiaal volgen, waar je ook bent. Met een webbased dashboard kun je meteen al je materieel in kaart brengen. Uiteraard kun je daarbij gebruik maken van handige functies, zoals het kunnen filteren en het aanmaken van groepen. Met dit systeem zal je dus te allen tijde op de hoogte zijn van waar je materieel zich bevindt en geeft jou de mogelijkheid zo nodig snel in te kunnen grijpen. Je krijgt namelijk direct een melding als materiaal dat voor je vervoerd wordt, een no-go-area heeft betreden. Als er gebieden zijn waar je materiaal zich niet mag bevinden, kun je dit aangeven middels geofencing. Maar er zijn nog meer voordelen.

Onderhoud in kaart

Met een asset-tracking systeem kun je het benodigde onderhoud van je machines in kaart brengen. Zo krijg je middels statistieken te zien wat de motoruren zijn en of het betreffende apparaat in gebruik is. Ook kun je herinneringen in het systeem opslaan voor de momenten dat het tijd is onderdelen te vervangen of om onderhoudsbeurten te plannen. Op deze manier hou je de prestaties en kwaliteit van je apparaten up-to-date. Wanneer je het nodig hebt, krijg je een rapport met de stand van zaken. Het systeem werkt ondersteunend voor jou, zodat je altijd een vinger aan de pols houdt bij uw waardevolle activa. Jij bepaalt welk materieel je wil monitoren en hoe vaak je er rapporten van wil ontvangen. Ook kun je met asset tracking-software in de gaten houden hoe je materieel gebruikt wordt. Zo krijg je bijvoorbeeld inzicht in welke machines veel gebruikt worden of juist vaak stilstaan. Deze informatie stelt jou in staat dit te vergelijken met je kosten, zodat je afnemers wellicht scherpere prijzen kunt bieden.

Bescherming

De gps-trackers zijn weersbestendig. Dus ook als het weer onstuimig is, kun je erop vertrouwen dat het systeem goed blijft werken. Tevens biedt het systeem verschillende opties om ook buiten het mobiele netwerk te blijven functioneren. Met de mobiele app kun je in één oogopslag de apparatuur en machines zien die zich op welk willekeurig moment dan ook het meest dichtbij je bevinden. In geval van ongeautoriseerd gebruik krijg je een melding. Eerder kwam geofence al ter sprake. Daarmee kun je niet alleen aangeven welke machines niet in welk gebied mogen komen. Je kunt er ook een virtuele perimeter rond je machines mee uit zetten, zodat je meteen op de hoogte wordt gesteld als er iets beweegt. Mocht het nodig zijn, kun je gebruik maken van een alarmfunctie waarmee je de politie kan inschakelen. Zo beperk je de schade in geval van nood. Tevens heeft het als voordeel dat je precies weet waar het materiaal zich bevindt, waardoor je het sneller kan terugvinden. Als je dus waardevolle activa hebt dat zich op andere plekken dan uw bedrijf bevindt, is een gps volgsysteem een belangrijke investering die je ondersteunt bij een optimale bedrijfsvoering.