De vrijheid van een goede auto

shortlease zzp

Toen ik een aantal jaren geleden mijn eigen bedrijf begon, bleek het heel lastig om steeds maar weer naar de verschillende opdrachtgevers te reizen. Ik had niet echt een vaste plek, maar moest voor afspraken elke dag het hele land door. Dit leidde op een gegeven moment tot enorme frustratie omdat de treinen óf niet reden óf zo vol zaten dat ik niet kon werken. In de trein dacht ik nou juist die extra uurtjes in te kunnen halen en gewoon door te kunnen werken als in een mobiel kantoor. Helaas pakte dat minder goed uit en kwam ik vaak moe aan op mijn afspraak. Na enige tijd zag ik zelf ook wel in dat het zo niet langer ging en heb ik de beslissing genomen om een auto te gaan leasen. Ik heb toen gekozen voor shortlease, omdat mijn projecten varieerden in looptijd. Ik moest bijvoorbeeld drie maanden van Groningen naar Leiden op en neer en daarna was ik praktisch om de hoek van mijn woning aan het werk in Den Haag. Het was dus heel goed om meteen te kiezen voor een kort contract dat ik op kon zeggen per maand. Ik heb meerdere keren met verschillende tussenpozen een shortlease contract afgesloten en ik heb er nooit spijt van gehad. Het is makkelijk om op deze manier te reizen, ik zou zeggen probeer deze mate van vrijheid zelf eens uit!

Zeker ook voor zzp

Ik was in het begin bang dat het heel lastig zou zijn voor mij als zzp’er om een shortlease contract te krijgen, maar dat was helemaal niet zo! In tegendeel zelfs, ik had ruime keuze in auto’s en ik kon meteen de weg op. Alles is namelijk heel goed geregeld, want ik betaal een vast bedrag per maand en dat is het dan ook. Natuurlijk moet ik mijn eigen benzinekosten betalen, maar dat zou er in elke auto gewoon bijkomen. Het is dus een goed idee om even te gaan kijken naar de mogelijkheden wanneer jij ook genoeg hebt van het openbaar vervoer elke dag. 

Geen onderhoudskosten

Met een shortlease zzp contract weet je ook heel zeker dat je geen onderhoudskosten hoeft te betalen. Het is dus mogelijk om snel in een auto te gaan rijden die je vervolgens na de gewenste periode ook weer gewoon terug kunt brengen. Ideaal voor iedereen die veel de weg op moet maar nooit heel lang dezelfde bestemming heeft.