De juiste motorkleding kiezen

Motorkleding is er in alle soorten en maten. Je hebt leer, je hebt textiel en daarnaast ook nog heel erg veel verschillende pasvormen. Dus hoe hoort het nou eigenlijk precies te zitten? Als we gaan kijken bij leren kleding dan is het altijd belangrijk dat leer goed strak aansluit op de huid.

Ook is het belangrijk dat alle protectoren natuurlijk op de juiste plek zitten. Zo hoort die op je elleboog te vallen. En op de voorkant van je knie. Zorg ervoor dat die nooit te hoog komt en dat die dus nooit boven je knie komt te vallen. Want op de bovenkant van je knie, val je natuurlijk niet.

Daarbij is het ook van belang dat die goed op je schouders aansluit en dat die daar niet te los valt zodat je daar geen speling tussen kan hebben op het moment dat je valt. Wat er dus gebeurt op het moment dat je valt en op de schouders toch te ruim valt zie je dat de protector naar achter wilt.

En dat hoef je dan natuurlijk niet te beschermen. Textiel is weer net een ander verhaal. Bij de meeste textiele jassen zien we dus ook dat ze werken met de warme thermische voering die je eruit kan halen.

Daarom is het altijd belangrijk dat je een textiele jas ook net iets ruimer koopt. Waardoor je er vaak ook nog een truitje onder kan dragen, in de wat koudere dagen. Verder hoort de protectie van een textiele jas wel op dezelfde plekken te vallen en zorg je gewoon dat die overal goed aansluit.

Goed zichtbaar zijn op de motor

Wanneer je op straat motorrijder bent is het natuurlijk ook belangrijk om goed zichtbaar te zijn op de motor. Maar wat zijn nou de beste manieren om goed zichtbaar te zijn? Hoe beter jij zichtbaar bent, hoe makkelijker andere automobilisten en weggebruikers jou aan kunnen zien komen.

Wat dus resulteert in minder kans op ongelukken. Om dit te realiseren kunnen we dit op bepaalde manieren doen. Om te beginnen kan je natuurlijk gebruik maken van een geheel fluoriserend hesje met reflectiestrepen die je over je normale jas aan zou kunnen trekken.

Maar rijd je heel erg veel kilometers dan kan je er zelfs voor kiezen om gewoon een normale fluoriserend gele jas te nemen. Ook is het nog mogelijk om een fluoriserend gele helm te nemen.

Wanneer hier een lichtmiddel op geschenen wordt zal je zien dat dat allemaal terugkaatst en je dus altijd heel erg goed zichtbaar bent. Mocht je toch onverhoopt in een ongeluk terechtkomen, hier kun je jouw motor verzekeren op de meest voordelige manier doen!