Dé items die iedereen in de kast moet hebben

Er zijn zo van die kledingstukken die iedereen gewoon in z’n kast moet hebben. Waarom? Omdat het klassieke stukken zijn die je veel draagt en altijd goed zijn. In deze blog vertel ik over de kledingstukken waarvan ik denk dat iedereen ze moet hebben. Ik zal geen merken noemen omdat iedereen eigen merken heeft die die specifiek kiest. Zo winkel ik graag bij Winkelstraat.nl omdat zij een breed assortiment hebben. Goed, lees je mee?

Basis kleding stukken

Zoals ik zei, bestaan deze kledingstukken vaak uit basisdingen. Zo denk ik dat het voor iedere vrouw handig is om zowel een goede skinny jeans als een lossere jeans in huis te hebben. Lange broeken kunnen namelijk altijd gedragen worden. Goed, met warm weer doen we het liever niet maar het kan wel en het ziet er altijd professioneel uit. Hetzelfde geldt voor lange mouwen shirts in basiskleuren; zwart, wit etc. zonder print. Het is ook handig om een zwarte tas in huis te hebben. Huidkleurige hakken en een zogenaamde ‘LBD’ ofwel een Little Black Dress. Deze kan je namelijk altijd aan, zowel voor feestelijke aangelegenheden als meer casual bijenkomsten.

Dat loopt wel goed

Ik noemde de hakken net al even maar niet iedereen draagt deze graag of vaak. Als er om een nette look gevraagd wordt, is het handig om in dat geval ballerina’s of chique schoenen als brogues in huis te hebben. Verder staan op mijn lijstje dé gympen. Welke gympen bedoel ik? Dé basisgympen die je altijd aan kan en altijd goed zitten, canvas gympen in simpele kleuren als zwart of wit. Je kan zelf kiezen voor de hoge of lage variant maar ik prefereer zelf de lage. Daarnaast doen laarzen het ook altijd goed omdat die een outfit met een jurkje vaak beter staan dan gympen. Gympen doen dan snel heel erg jong en niet zo professioneel aan.

Tuig de boel op

Verder gaat het vooral nog om accessoires. Hier geeft niet iedereen de voorkeur aan. Ik zal het om die reden simpel houden. Een goede neutrale tas die stevig is en bij veel outfits past, is een absolute must. Verder kan een petje zeker geen kwaad en helemaal niet bij heftige kou of zon. Deze houdt je hoofd dan lekker bedekt. Ook zijn Dames sneakers natuurlijk onmisbaar in je garderobe.

Natuurlijk staat dit allemaal vrij en is het compleet mijn eigen invulling van wat moet/kan. Maar misschien haal jij hier inspiratie uit voor je volgende aankoop.