De eerste haag

groene beukenhaag

Ik heb sinds kort een huis met een tuin gekocht. Dit was jaren lang mijn droom maar vrijwel onmogelijk door de hoge kosten van de de aankoopprijs. Gelukkig is het na jarenlang sparen gelukt en heb ik nu eindelijk een tuin waar ik lekker tekeer kan gaan. Ik heb er meteen een looppad aangemaakt en nagedacht over hoe ik het looppad zou vormen. Ik heb uiteindelijk besloten om er een haag om heen te maken. Ik besloot om voor de groene beukenhaag te gaan en wat ben ik er blij mee. De haag groeiden meteen perfect en past perfect in mijn tuin. 

Een makkelijke groeier 

De groene beukenhaag groeit supersnel en is een van de meeste geliefde hagen soorten onder andere vanwege de snelle groei. Deze hagen soort groeit ongeveer 30 a 60 centimeter per jaar. Daarom moet deze plant ieder jaar laat in de zomer of in de vroege herfst worden gesnoeid. Het is een zeer mooie haag met een fijne kleur die overal makkelijk bij past. Het is mogelijk om de beuk het hele jaar door te planten maar meestal wordt dit gedaan in de herfst en winter. De reden hiervoor is dat je in deze periode planten kunt kopen uit de volle grond.