De allerleukste 3 vakantiebestemmingen in september!

Het lijkt erop dat het zomerweer niet meer terugkomt hier in Nederland, terwijl de temperaturen in Zuid-Europa nog erg aangenaam kunnen zijn. Op 21 september is de officiële start van de herfst. Genoeg reden om nog even op vakantie te gaan en van de zon te kunnen genieten voordat we de lange herfst- winterperiode ingaan. Vakanties in september zijn vaak veel goedkoper dan in de hoogzomer maanden juli en augustus. Daarbij zal het op je vakantiebestemming ook veel rustiger zijn. Een goede tip van mij: boek je vakantie echt lastminute en daarmee bedoel ik 2 dagen van te voren. Dan kan ik je garanderen dat je een goede deal hebt! Het enige nadeel is dat de keuze wel beperkt zal zijn als je zo laat boekt. Maar goed nieuws, in deze blog laat ik je zien waar je altijd nog een fijn plekje kunt vinden! 

  1. Zakynthos 

Je kunt al op vakantie naar het prachtige eiland Zakynthos vanaf €300. Daarbij is het maar 3 uur en 5 minuten vliegen naar dit mooie eiland omringd door helder blauw water. De maximale temperatuur in de maand september is 28 graden. Perfect weertje dus om op het strand te liggen, maar ook prima te doen wanneer je een van de pittoreske stadjes wilt bezoeken. Het kenmerkende punt aan Zakynthos is natuurlijk shipwreck beach, maar het eiland heeft nog veel meer andere mooie stranden. Een van de populaire stranden is banana beach. Of heb je meer zin in een soort spa dag? Xiga beach is een strand met zwavel wat super goed is voor je huid! Een auto huren en door het binnenland rijden van Zakynthos is ook een echte aanrader. Het binnenland staat namelijk vol met olijfboompjes en cipressen, erg leuk om te zien. 

2. Fuerteventura 

Ook de Fuerteventura is een lekker eiland met parelwitte stranden waar je heerlijk nog even van een warme zomer kunt genieten. De Fuerteventura behoort tot de Canarische Eilanden en wordt ook wel het zonnigste eiland van allemaal genoemd. Gelukkig zorgt de sterke noordoostelijke wind voor een lekkere verkoeling. Ook heeft dit eiland zijn naam te danken aan de wind, want Fuerteventura betekent letterlijk: sterke wind. Naast ontspannen op het strand is het erg leuk om dolfijnen te spotten, een zeiltocht te maken of het eiland te verkennen op een quad. Op de Fuerteventura is het in september tot nog wel zo’n 27 graden. Om op dit heerlijke eiland te komen moet je eerst 4,5 uurtjes in het vliegtuig zitten. Is nog te doen toch? Bovendien zijn vakanties naar de Fuerteventura in September heel erg goedkoop. Voor €420 heb jij een perfecte vakantie. 

3. Algarve 

De Algarve is de meest zuidelijke provincie van Portugal. De provincie is geliefd bij vele toeristen en dat niet alleen door de mooie stranden, maar het binnenland is ook prachtig. Deze is gevuld met pijnbomen, amandelbomen, eucalyptusbomen en lavendelbloemen. Verder kun je in de Algarve de heerlijkste vis krijgen en zijn de locals aardige en leuke mensen. Als je de cultuur echt beter wilt leren kennen dan kun je deelnemen aan binnenlandse excursies of bezoek een van de concerten die regelmatig gehouden worden. Voor slechts €315 vlieg en verblijf je al in dit mooie stukje Portugal en dat voor maar 3 uurtjes vliegen.