Ben jij al gewend aan alle nieuwe technologie?

mobiel

In de wereld van nu waarbij alles geautomatiseerd wordt en men de technologie wilt bijbenen zitten mensen met keuzes. Als je anno 2019 nog met een telefoon van 2010 loopt bent je ouderwets en loop je achter. Wanneer het gaat om een nog oudere telefoon lijkt het alsof je een dubbelleven leidt. Kortom, iedereen heeft een mening over anderen en hun gebruik van de technologie van nu. Ook van de senioren wordt verwacht dat zij aan de slag gaan met digitale manieren van zaken regelen. Veel dagelijkse dingen doen we al met de hulp van moderne technologie. In deze blog lees je meer over het digitale tijdperk waarin we leven en de drang van mensen om het bij te benen.

Het juiste mobieltje op zak

De meeste mensen hebben een smartphone en om heel precies te zijn gaat het vaak ook nog eens om de nieuwste. De modellen van vorig jaar zijn nu niet meer in. Vooral jongeren vinden het erg frustrerend om niet mee te kunnen gaan met nieuwe technologie en ontwikkelingen op dat gebied. Als alle andere telefoons een nieuwe functie hebben met de camera willen de achterlopers dat ook snel. Wij hebben de statistieken niet bekeken, maar de helft van de mensen lijkt wel met een nieuwere versie van de Iphone of een android rond te lopen. Wie geen honderden euro’s in een keer wil uitgeven aan een telefoon neemt gewoon een iphone met abonnement. Zo heb je ook vaak meteen internet en kun je voldoende bellen.

Je huis digitaliseren

Ook de huizen blijven niet hoe ze waren. De televisies worden steeds platter en groter van formaat en ondertussen worden de speakers kleiner. Alle kleine snuisterijtjes van vroeger maken plaats voor slimme apparaten. Heb je een slimme koelkast in de keuken staan en sta je in de supermarkt? Je kunt gewoon even een kijkje nemen in die koelkast en zien wat er nog gehaald moet worden. Al die technologie is handig en neemt een hoop uit handen.  De speakers die je thuis kunt plaatsen, de slimme apparaten en je iphone met abonnement zijn dingen die we jaren geleden niet zagen aankomen.

Wat voor effect heeft het?

Over het algemeen lijken jongeren en de generatie voor hen geen moeite te hebben met de veranderingen en ontwikkelingen in de technologie. Voor senioren is het nog wel echt iets om aan te wennen, maar ook zij zijn langzamerhand aan het integreren.