Bekijk de mooie natuur

Vakantie TexelVakantie Texel

Wil je een weekendje weg en genieten van mooie natuur, dan is vakantie Texel een goede bestemming om naartoe te gaan. Maar voor een langere vakantie is het eiland ook geschikt, de stranden en natuurgebieden zijn prachtig om te zien. Veel schapen en vogels kenmerken het eiland, duinen en bossen waar je uitgebreid kunt wandelen en fietsen. Van alle waddeneilanden is Texel het meest veelzijdig, vanuit Den Helder ben je er in slechts 20 minuten dus ook snel te bereiken. Je hebt er net wat meer te doen dan op de andere waddeneilanden. 

Vuurtoren

Op het noorden van het eiland vind je de vuurtoren van Texel, het is het beginpunt van mooie wandelingen die je kunt maken door de duinen. Langs de gehele westkust loopt het strand, hier kom je ook talloze strandpaviljoens tegen. Op het eiland zijn er zeven dorpjes die je eigenlijk allemaal even moet bezoeken, ieder dorp heeft zijn eigen karakter. Op het eiland is Den Burg het belangrijkste dorp, ongeveer de helft van de inwoners woont hier. Winkeltjes en restaurantjes vind je in het historische centrum, je kunt er goed winkelen bij de diverse winkeltjes.

Vakantie Texel

Geliefd bij toeristen

De Koog is het meest geliefde eiland bij toeristen, zonaanbidders gaan vaak naar het eiland toe omdat het als enige direct aan het Noordstrand ligt. Je vindt er dan ook de meeste vakantieparken en hotels van alle eilanden, veel uitgaansgelegenheden met prachtige natuur geven de nodige afwisseling als je er verblijft. Winkelen of lekker over het zandstrand wandelen, maar ook een avondje uitgaan kun je er doen. Ben je een liefhebber van watersport dan kom je op De Koog ook zeker aan je trekken.  Ieder jaar komen de meeste toeristen naar dit eiland, je vindt hier de goede combinatie tussen zonnen, winkelen, wandelen en uitgaan in  de avond.