Als Zzp’er werken in de bouw of landbouw

Nederland is een land waar steeds mee zzp’ers aan het werk zijn. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat meer mensen graag een eigen bedrijfje willen beginnen en er ook minder vaak vaste contracten worden aangeboden. Maar veel van deze zzp’ers werken in de creatieve sector of bijvoorbeeld in de marketingsector. Het zijn vooral zzp’ers die diensten leveren zoals fotografie, online marketing etc. Wat je minder vaak hoort zijn zzp’ers die in de landbouw of bouw werken waar grote machines voor nodig zijn. Toch is het wel degelijk mogelijk om als zzp’er in deze industrieën een goede carrière op te bouwen. In dit artikel bespreken we de mogelijkheid om te investeren in een verreiker machine en daar al zzp’er mee te werken.

Processierups

Recentelijk vonden we het verhaal van Pieter van Middelaar uit Bunschoten. Deze jonge entrepreneur heeft geïnvesteerd in een speciale verreiker waarmee hij processierupsen van bomen kan verwijderen. Deze zeer effectieve methode van processierupsen bestrijden is een schot in de roos en zowel particulieren en gemeentes betalen Pieter uitstekend. Hij werkt dagelijks heel hard om in Flevoland processierupsen te verwijderen maar het is een hele goede bedrijfsstrategie. Alhoewel hij van plan is om uiteindelijk zijn bedrijf uit te bouwen is hij begonnen als zzp’er en heeft hij zelf in de verreiker geïnvesteerd. Dit bewijst dus dat een verreiker kopen ook als zzp’er uitstekend mogelijk is en dat er veel opties zijn om als zzp’er in de landbouw of bouw te werken.

Opbouwen

Een van de grote voordelen aan beginnen als zzp’er is dat je je bedrijfje zonder al te veel kosten kunt opbouwen. Je doet zelf het werk en hebt dus niet meteen alle kosten hebben die werknemers met zich meebrengen. Tegelijkertijd betekent het wel dat je als ZZP’er ontzettend hard moet werken en alles zelf moet doen. Als je succes hebt is het daarom verstandig om zoveel mogelijk van de verdiensten te herinvesteren in je bedrijf om het zo uit te bouwen tot een echt groter bedrijf. Je wilt aan je bedrijf werken, niet in je bedrijf werken. Een verreiker is een ontzettend handige machine die voor vele verschillende doeleinden kan worden toegepast. Voor mensen die ondernemend zijn, graag voor zichzelf werken en ook graag buiten werken en met hun handen bezig zijn is werken als zzp’er in de bouw of in de landbouw een hele goede optie. Je zult hard moeten werken maar het kan het qua carrière meer dan waard zijn.