Alles over het belang van een BHV cursus

Wil jij als werknemer de werkvloer een veilige plek maken voor je medewerkers? Dan is het belangrijk om hier de nodige stappen voor te nemen. Een van deze stappen is het aanstellen van BHV’ers. In dit geval wordt een aantal medewerkers gevraagd zich aan te melden voor een BHV cursus. Een BHV cursus is een training waarmee medewerkers worden opgeleid tot BHV’er. Met een diploma op zak kunnen zij de nodige acties ondernemen in het geval van een noodsituatie op de werkvloer. Met meerdere BHV’ers in dienst kun je de veiligheid op de werkvloer beter waarborgen.

Het volgen van een BHV cursus is om meerdere redenen een aanrader. In de eerste plaats moeten werknemers, maar ook bezoekers, goed opgevangen worden wanneer er sprake is van een calamiteit. Daarnaast is het ook door de Arbowet verplicht om te zorgen voor goede bedrijfshulpverlening. Door enkele medewerkers een BHV cursus te laten volgen voldoe je aan de wettelijke eisen, maar verbeter je ook de veiligheid van je werkomgeving.

Hoeveel medewerkers moeten een BHV cursus volgen?

BHV’ers moeten ten alle tijden hun taak goed kunnen uitvoeren, op de hoogte zijn van de juiste kennis en beschikken over de juiste middelen. Als bedrijf speel je hier dus een belangrijke rol in. Hoeveel BHV’ers jij moet aanstellen is afhankelijk van de grootte van je bedrijf. Over het algemeen wordt aangeraden om één BHV’er op 10 medewerkers te zetten. Tijdens de BHV cursus worden tal van onderdelen aangehaald en is er zowel sprake van theorie als praktijk om alles goed onder de knie te krijgen.