3 redenen om WordPress onderhoud goed op te volgen

Op het ogenblik dat je ervoor kiest om gebruik te maken van het WordPress content management systeem voor jouw website spreekt het voor zich dat je steeds de nodige aandacht zal willen besteden aan het WordPress onderhoud dat regelmatig moet worden uitgevoerd. Veel mensen of bedrijven zien dit alsnog over het hoofd met alle gevolgen van dien. In ieder geval, maak jij ook gebruik van een WordPress website en is het voor jou nog niet helemaal duidelijk waarom WordPress onderhoud nu precies zo belangrijk is? Dan is het zeker de moeite waard om even goed de onderstaande drie redenen te ontdekken.

  1. 1.) Een slecht WordPress onderhoud maakt je website kwetsbaar

De eerste reden om het onderhoud van je WordPress website goed op te volgen heeft betrekking tot de veiligheid waar je website over beschikt. Er is een goede reden waarom het team achter WordPress zo regelmatig uitpakt met nieuwe (beveiligings)updates. Het feit dat WordPress een open-source content management systeem is zorgt er namelijk voor dat ze erg vatbaar is voor hacks en andere beveiligingsrisico’s. Het spreekt voor zich dat je dat koste wat het kost zal willen voorkomen. Het up to date houden van je WordPress website is daarvoor van cruciaal belang. Wil je er dus met andere woorden honderd procent zeker van zijn dat je te allen tijde bent verzekerd van een echt veilige WordPress website? In dat geval is een up 2 date WordPress onderhoud echt van cruciaal belang. 

  1. 2.) Je bent altijd mee met de laatste nieuwe technologieën 

Het spreekt voor zich dat WordPress onderhoud niet alleen de veiligheid van je website moet garanderen. Wat namelijk bovendien ook te denken van het feit dat je alleen op deze manier kan genieten van de meest actuele technologieën? Regelmatig pakt WordPress uit met een grootschalige update waardoor er heel wat nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd aan het content management systeem. Update je, je software niet tijdig? Dan zal je helaas moeten vaststellen dat je deze nieuwe technologieën niet of slechts erg laattijdig zal kunnen benutten. 

  1. 3.) Een optimale ranking in de zoekmachines

Regelmatig WordPress onderhoud uitvoeren zorgt er in de praktijk eveneens voor dat je kan rekenen op een website die zo optimaal mogelijk wordt geïndexeerd in de zoekmachines. Veel mensen staan hier niet bij stil, maar ook op dit vlak speelt een tijdig WordPress onderhoud een cruciale rol. Dit omwille van verschillende redenen, namelijk: 

  • Je kan rekenen op een zo snel mogelijk werkende website; 
  • Je website wordt niet blootgesteld aan veiligheidsrisico’s; 
  • Er kan geen downtime optreden door een hack; 
  • Alle meest actuele technologieën worden op efficiënte wijze benut; 

Wil je dus met andere woorden niet alleen kunnen genieten van een professionele en stabiele, maar ook van een echt veilige website? Heb je er bovendien voor gekozen om gebruik te maken van het WordPress content management systeem? In dat geval is het altijd aan te raden om ervoor te zorgen dat je WordPress onderhoud zo actueel mogelijk is. Alleen op deze manier kan je namelijk in de praktijk vervelende verrassingen voorkomen.

Heb je hulp nodig bij het updaten of onderhouden van jouw website? Dan ben je bij echtonline.nl aan het juiste adres.